Skuespillerne på Stavtrupscenen

Interview | august, 2019

Der er mange forskellige grunde til, at skuespillere kommer med på Stavtrupscenen.
– men årsagen til at blive, er den samme hos dem alle.

Søren Andersen fortæller: ” Jeg spillede en del år i alle mulige små grupperinger, her i Aarhus, hvor man rykker fra forestilling til forestilling. Nærmest sådan freelance, på amatørniveau. Men så opdagede jeg Stavtrupscenen, da jeg mødte Henning Lindberg i Den Gamle By.”

”Jeg kunne læse mig frem til, at Stavtrupscenen faktisk spiller nogle ret seriøse forestillinger herude. Så jeg tog kontakt, fordi det er rart at have et fast sted, hvor man kan være med engang imellem,” fortsætter han.

” Det er rart at være en del af en forening,” siger Søren.
”Det her med, at det er en forening, hvor alle hjælper alle. Alle er her med det samme formål: fordi de godt kan lide stedet og teater.”

Repertoire-røg-i-køkkenet_5

Louise Thyrring har været med på Stavtrupscenen, siden hun var helt lille. ” Jeg er født ind i det, fordi mine forældre altid har været med. Så Stavtrupscenen har altid været en del af mig og så er sådan et frirum, hvor man kan være sig selv og komme lidt væk fra hverdagens trummerum.”

Louise fortsætter: ” Vi er én stor familie herude og det synes jeg er fedt.”

Repertoire-røg-i-køkkenet_4

” Jeg kom ind på et afbud, så at sige,” fortæller Kåre Andersen.
”Der manglede skuespillere til en forestilling, som skulle bruge rigtig mange. Jeg kendte en af dem, som spillede med – og han hev mig ind som en deltidsskuespiller. Og ja – så blev jeg hængende,” smiler Kåre.

”Jeg godt lide niveauet, herude,” fortæller Kåre. ” Vi har sådan et hyggeligt og fredeligt niveau. Det bliver ikke for super ambitiøst – og det bliver ikke bare fjol. Jeg synes Stavtrupscenen har en god balance – i hvert fald til mit temperament,” siger Kåre.

” Jeg skrev til Stavtrupscenen – og da jeg så kom herud, blev jeg sat i sving med det samme,” fortæller Pernille Lindgren.

”De spillede ’Et Juleeventyr’, som var en kæmpe forestilling, der krævede mange skuespillere på scenen – og de manglede folk til at servere, så det gik jeg bare i gang med.”

”Jeg kan godt lide fællesskabet og den meget uforpligtende tone herude,” siger Pernille. ”Og også det, at det ikke nødvendigvis kun er på teatret, at vi mødes – men at vi også kommer ud i den virkelige verden sammen. Der er et fantastisk fællesskab, hvor folk gerne vil hinanden – og hvor folk gerne vil hjælpe hinanden.”

Jacob Rung Andersen fortæller: ”Det sammenhold der er på tværs af aldre, generationer, personligheder og baggrunde er det bedste. Vi kommer vidt forskellige steder fra, men vi har det skide hyggeligt sammen når vi er herude.”

“Og så synes jeg, rent teatermæssigt, at vi spiller mange varierede stykker. Altså alt fra komedier til de store klassikere og selvskrevne stykker – en bred vifte af forskellige typer forestillinger sætter vi op herude,” fortsætter Jacob.

 

Birte Kock Larsen er enig og supplerer ydermere: ”Teater samler mange forskellige typer mennesker – og det er som regel ikke mennesker, som man ville møde i det man ellers søger. Det synes jeg skaber en god dynamik.

Repertoire-røg-i-køkkenet_3

Men det er jo ikke det hele; der er jo også alt muligt andet der skal gøres, for at det her teater fungerer og det kan jeg også godt lide at deltage i.”

”Nu er jeg jo også så heldig, at det er her jeg har mødt min mand”, smiler Birte. Jacob og Birte mødte hinanden på teatret, da de begge var med i deres første stykke på Stavtrupscenen i 1989. “Så det er jo et fællesskab vi har som par,” siger Birte.

 

Kunne du også tænke dig at være en del af Stavtrupscenen?
Så læs mere om, hvordan du bliver medlem her